logotyp

Bankörning med gatlegala bilar - Track Days

Kör din bil på riktig racerbana! Utveckla din egen körning, lär känna din bil, mingla med likasinnade och ta del av atmosvären i depån. Under säkra förhållanden har du möjlighet att testa din och din bils gränser och kicka igång adrenalinet rejält. Våra bandagar är bortskämda med fantastiska recensioner av våra medlemmar, så vänta inte med att anmäla dig – för nu kör vi! Platserna går normalt åt i en rasande takt, så vill du hänga med bör du boka i tid. Mer information och bokning i webshop.

Alla biltyper och fabrikat är välkomna oavsett ålder, motorstyrka och utförande. På banträffarna körs allt från automatväxlade familjekombis till prestandabilar. Det kan delas in i olika körpass beroende på förare och bilens prestanda. Det går med andra ord alldeles utmärkt att köra på bana med vardagsbilen. Dagen startar 09:00 med registrering och säkerhetsbesiktning av din bil. Därefter har vi ett förarmöte där vi går igenom säkerhetsregler och rutiner. Körpassen varvas med racingserien BavariaCup vilket är ett populärt inslag när bilen och föraren ändå behöver kylas av. Körningen pågår tills sista tillåtna tid vanligtvis mellan 16.00 - 17.00 beroende på bana.

Säkerhet är alltid överst på vår agenda och eftersom gatbilspassen varvas med racingserien Bavariacup finns full säkerhet på plats. Ambulans, rescue bil, bärgning och funktionärer, allt för din säkerhet om olyckan skulle vara framme!

Bankörningsregler
Tävlingskörning är förbjudet!
Bavariaracing:s bankörningar är att betrakta som avancerad övningskörning. Som deltagare har man inga rättigheter, bara skyldigheter. Vid passeringar (omkörningar) skall stor försiktighet och stor tydlighet iakttagas. 

Besiktning
Bilen kommer att säkerhetsbesiktas innan den tillåts att köra ut på banan. Vi förbehåller sig rätten att oinskränkt avvisa fordon som underkänns vid besiktningen. Besiktningen som sådan är en generell bedömning av fordonets skick. Bilen skall vara tömd på lösa föremål i såväl kupé som bagageutrymme.

Föraren
Hjälm, handskar, heltäckande klädsel (bomull), och lämpliga skor är den obligatoriska personliga utrustningen.
Körkort, giltigt medlemskort, och giltig förarlicens (SMA) ska uppvisas under incheckningen.
För att du som förare skall vara försäkrad krävs en SMA licens som går att lösa som engångs eller på helår via www.smalic.se. SMA licensen innebär att du följer lag om Motortävlingsförsäkring (SFS 1976:357)

Gatbilen
Gatbilen ska vara gatlegal, dvs besiktigad av SBP, skattad, försäkrad.

Kontaktpersoner
Har du frågor?
Arrangörsteamet för gatbilsverksamheten når du via e-mail: trackday(at)bavariaracing.se