logotyp

Time Attack är en känd tävlingsform utomlands med ett tidigare begränsat organiserat intresse i Sverige. Senaste åren har detta dock blivit ett av de allra hetaste grenarna inom racing.

Bavariaracing arangerar klubbmästerskap i Time Attack för dig som vill ta steget från bankörning till tävling med din befintliga gatbil. Vi ställer inga andra krav än vad vi gör på gatbilsförarna så du kan köra med en vanlig bil. Målet är att köra ett varv runt en motorbana på kortast tid möjligt.

Tävlingsformen är mycket enkel, som förare får du ca 15 minuter på dig att sätta ett snabbt varv, det kommer att vara andra bilar på banan samtidigt men vi slåss aldrig om position på banan och försöker släppa ut bilar så jämnt över banan som möjligt för att vi inte skall störa varandra. Efteråt sammanställer vi och delar ut poäng efter snabbaste varvtid, i slutet av säsongen räknar vi ihop poängen och ser vem som fått flest poäng och blir klubbmästare. 

Vi kommer att köra klassindelat så en bil med mindre hästkrafter behöver inte vara orsak till att avstå, sen vet ju alla motoreffekt inte är allting, vi har sett många exempel där effektsvaga bilar kör snabbare än  bilar med betydligt mer effekt. För många förare är detta första steget in i riktig tävlingsverksamhet och man går sedan över till att köra Bavaria Cup, men en del förare stannar även kvar i Time Attack och fortsätter utveckla sin bil och fightas inom grenen.

Välkommen att prova på!